Gentse lichte waterzooi

Ingrediënten

  • 100 gr kipfilet
  • 100 gr selder
  • 100 gr prei
  • 100 gr wortelen
  • 250 gr aardappelen
  • 1 th lepel peterselie
  • 1 ei
  • 7 cl light room
  • 1 el vetstof
  • 500 ml groentenbouillon
  • peper en zout
Beginner
1 persoon
Tussen 30 en 60 minuten
Caloriearm

Bereiding

  1. Was de groenten goed en snij ze in heel fijne reepjes.

  2. Schil de aardappelen en snij ze in grote stukken.

  3. Breng 300ml water aan de kook. Los 1 blokje vetarme groentebouillon op in het water.

  4. Snij de kip in blokjes en voeg toe aan de groentebouillon. Laat de kip 15 minuten garen in de groentebouillon op een laag vuurtje.

  5. Kook de aardappelen 20 minuten gaar in licht gezouten water.

  6. Verwarm 1 eetlepel vetstof in een kookpot en stoof de reepjes wortel, prei en selder op een laag vuurtje. Roer regelmatig zodat de groenten niet aanbakken.

  7. Haal de kippenblokjes uit de bouillon en voeg ze toe aan de groenten.

  8. Giet de groentebouillon bij de kip en de groenten.

  9. Schenk 4 cl van de light room bij de stoofpot. De rest van de room is voor later

  10. Laat de waterzooi nog 10 minuten sudderen op een laag vuurtje.

  11. Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Splits de eidooier van het eiwit. Het eiwit heb je niet nodig. Klop het eigeel op met de rest van de light room.

  13. Haal de waterzooi van het vuur en voeg het mengsel toe.

  14. Giet de aardappelen af en voeg 5 cl melk toe. Plet de aardappelen tot een smeuïge puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  15. Serveertip Werk af met fijngehakte peterselie.

5
Average: 5 (2 votes)