Vleesballetjes en selder in tomatensaus met gekookte rijst

Ingrediënten

  • 100 gr gemalen biefstuk
  • 200 gr selder
  • 80 gr ongekookte volwaardige rijst
  • 1 ui
  • 100 gr gepelde tomaten
  • 1 snede volkorenbrood
  • 1 wit van ei
  • ½ blokje vleesbouillon
  • 1 el vetstof
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout
Beginner
1 persoon
Tussen 30 en 60 minuten
Caloriearm

Bereiding

  1. Los het half bouillonblokje op in 5dl heet water. Verhit 1 el vetstof en laat daarin een halve fijngehakte ajuin op een laag vuur fruiten.

  2. Voeg de gepelde tomaten bij de ui.

  3. Voeg het laurierblaadje, de peper en het zout toe en giet de helft van de bouillon erbij.

  4. Breng langzaam aan de kook en laat de saus afgedekt 30 minuten sudderen.

  5. Meng de gemalen biefstuk met het eiwit, de andere helft van de gesnipperde ui, peper en zout.

  6. Rooster de volkorenboterham (neem best oud brood) tot hij zeer droog is.

  7. Mix de boterham tot kruimels en voeg deze kruimels toe aan de gemalen biefstuk en meng alles goed onder elkaar.

  8. Vorm tot balletjes en laat de balletjes afkoken in de rest van de bouillon.

  9. Kook de selder gaar in licht gezouten water en voeg toe aan de saus.

  10. Voeg daarna de vleesballetjes toe en laat nog 10 minuten sudderen (zonder deksel).

  11. Kook ondertussen de rijst in licht gezouten water.

5
Average: 5 (2 votes)