Cremeux van chocolade, espuma van koffie en een crumble van hazelnoot en amandel

Ingrediënten

Cremeux

  • 25 cl volle melk
  • 130 gr suiker
  • 100 gr eigeel
  • 100 gr pure chocolade
  • 13 cl room (40%)

Espuma

  • 20 cl koffie
  • 30 cl volle melk
  • 20 gr suiker
  • 50 cl room (40%)

Crumble

  • 40 gr suiker
  • 40 gr amandelpoeder
  • 50 gr boter
  • 40 gr bloem
  • amandelen
  • hazelnoten
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Cremeux van chocolade

  2. De eigelen samenvoegen met de suiker en onmiddellijk opkloppen totdat de textuur van de suiker volledig verdwenen is.

  3. Breng de melk en de room samen aan de kook. Eenmaal het kookt, voeg je deze massa al roerend toe aan het eigeelmengsel.

  4. Doe nu alles terug in een kookpotje. Op een zacht vuurtje deze massa binden. Opgelet: blijven roeren en zorgen dat het niet te warm wordt (max 80°). Als je een streep trekt en je blijft deze zien dan is de massa voldoende gebonden. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.

  5. Voeg de chocolade toe aan de gebonden anglaise en even mixen. Bij het mixen ervoor zorgen dat je een homogene massa bekomt.

  6. Espuma van koffie

  7. Meng alle ingrediënten samen. Warm deze massa op en giet ze daarna in een espumafles.

  8. Crumble van hazelnoot en amandel

  9. Meng alle ingrediënten.

  10. Doe alle ingrediënten op een plaat met boterpapier en zet in een op 200° voorverwarmde oven tot deze goudbruin is geworden. Meng om de 4 minuten de crumble om zo een egale kleuring te bekomen.

3
Average: 3 (1 vote)

Clos Lapeyre, Magendia 2007 (Jurançon, Frankrijk)

Lelievre, €19,40
Een zoete biowijn uit de schaduw van de Pyreneëën: gekofijte appel, abrikozen,  en amandel, maar tegelijk ook zeer fris.