Menam Kippensoep: Tom Kha Kai

Ingrediënten

  • 3 vissaus
  • 1 th lepel tamarindesaus
  • 2 groene pepertjes
  • 4 champignons
  • 200 gr kippenfilet
  • 6 blaadjes kafir-limoen
  • 60 gr laoswortel (galangal)
  • 3 stengels citroengras
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • 2 limoensap
  • blaadjes verse koriander
  • 4 dl kokosmelk
Gevorderde
4 personen
Minder dan 15 minuten
Aziatisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Doe een beetje arachide-olie in een pan, voeg er de galangal, citroengras en de kafirblaadjes bij. Overgiet na 1 min alles met de bouillon en de kokosmelk. Laat gedurende 2 min. zachtjes koken.

  2. Doe er de kip, de champignons en de pepertjes bij. Laat alles 1 min zachtjes verder koken.

  3. Voeg er nadien de vissaus, het tamarindesap en het citroensap bij. Strooi er op het laatst de korianderblaadjes over.

0
Nog geen stemmen