Papillot van forel met mediterraans sausje

Ingrediënten

  • 1 takje dragon
  • bieslook, versnipperd
  • 2 dl room
  • 1 dl Pastis of Ricard
  • 1 ui
  • 1 tomaat, ontveld, ontpit en in blokjes gesneden
  • ½ venkel, in fijne schijfjes gesneden
  • 2 dl visfumet
  • 1 dl Noilly Prat
  • 2 wortels
  • boter om in te vetten
  • Ketchup (optioneel)
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Mediterraans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Het fileren van forel: Maak een verticale snede achter de kieuwen tot op de ruggengraat. Je hebt nu twee mooie filets, de rest gaat in de afvalbak. Door met een scherp mes horizontaal heen en weer te snijden tussen vel en visvlees van staart naar kop verwijder je het vel. Verwijder de ribbengraatjes. Snij langs de ruggengraat van kop naar staart. Doe hetzelfde met de andere kant.

  2. Snij de aardappelen in chateauvorm (tonnetjes, hoekig met 6 à 8 zijden) en stoom gaar.

  3. Snij julienne van wortel en prei en blancheer. Plaats tussen de 2 forelfilets de julienne en leg op een stuk beboterde aluminiumfolie. Breng op smaak met venkel, noillie prat, citroen, peper en zout. Vouw nu de folie dicht tot een stevig pakje en plaats in een hete oven.

  4. Mediterraans sausje: Verwarm wat olijfolie en voeg in blokjes gesneden ajuin, wortel, een takje dragon en een geplet teentje look toe. Flambeer met Ricard of Pastis. Laat goed verdampen en uitkoken. Voeg de visfumet toe, de helft van de blokjes tomaat en de room. Voeg enkele draadjes saffraan of poeder toe en zeef de saus. Werk af met blokjes tomaat en gesnipperd bieslook en breng eventueel nog op smaak met een klein beetje ketchup.

  5. Lepel wat mediterraanse saus op het bod. Haal de forelfilets met de groentjes uit de papillot en dresseer deze op de saus. Nappeer nogmaals met de saus en leg de gestoomde aardappeltonnetjes rond de vis.

5
Average: 5 (2 votes)