Scampi in tomatenroomsaus met pasta

Ingrediënten

  • 4 teentjes look
  • 25 cl room
  • 1 ui
  • 400 gr linguine
  • tomaten
  • tomatenpuree
  • ketchup
  • peper
  • verse dragon
  • 500 gr scampi
  • zeezout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Pel scampi tot je ca 500 gr hebt (indien je ze niet gepeld hebt gekocht) en verwijder het darmkanaal. Snij de ui fijn en pel een lookteentje. Smelt boter en bak de scampi's in een pan of wok. Kruid met zout en peper. Haal ze uit de pan en bak de ui af in wat gesmolten boter. Doe de look erbij, geplet in de lookpers. Kan je naar eigen smaak sterker maken door er meer look in te doen (reken per persoon ongeveer 1 teentje). Snij 2 tomaten in blokjes en bak mee.

  2. Doe een lepel dragonkruid erbij en voeg ketchup bij naar smaak. Dit is om het recept wat zoetigheid te geven (Kan je ook met tomatenpuree doen maar dat is minder zoet). Je kunt ook een kippenbouillonblokje toevoegen voor extra smaak.

  3. Als het wat gesudderd heeft, doe je de scampi's erbij en de room. Roer om en het is klaar om te serveren.

  4. Kook de pasta al dente in water. Afgieten en samen onmiddellijk serveren.

  5. Dresseer op bord wat pasta en saus en scampi's erover. Werk af met fijngehakte verse dragon.

4
Average: 4 (1 vote)

Domaine Mardon, 2011 (Quincy, Frankrijk)

Wijnmakelaarsunie, €9,99
Hier spelen we op contrast en maximale fraîcheur. Kruismunt, limoenzeste, pompelmoes en appel zorgen voor een stevige ‘beet’.