Crème catalane

Ingrediënten

  • 150 suiker
  • 5 eierdooiers
  • 1 soeplepel maizena
  • ½ kaneelstok
  • ½ l melk
  • ½ soeplepel vanillesuiker
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Spaans
Dessert

Bereiding

  1. Kook de melk op met vanillesuiker en kaneelstok. Verwijder de kaneelstok. Klop eierdooiers en suiker wit en voeg maïzena toe. Kook de citroenschillen gaar in suiker en water. Zeef de citroenschillen en voeg ze bij de melk. Giet de warme melk op het eierdooiermengsel en roer alles los. Verwarm het geheel nog eens al roerend totdat het begint te dikken. Zet de pot terug van het vuur en blijf roeren totdat het een beetje is afgekoeld.

  2. Verdeel alles in schaaltjes en laat het opstijven in de koelkast. Eenmaal koud, strooi je er een beetje suiker over en brand het af met behulp van een bunzenbrander.

0
Nog geen stemmen