ovenschotel met groene kool
Uw video is aan het laden...

Ovenschotel met groene kool en spek

Ingrediënten

  • 400 gr gezouten spek
  • ½ groene kool
  • 3 eieren
  • 400 gr gemalen kaas
  • 300 gr boter
  • peper, zout en nootmuskaat
  • paneermeel
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Ovenschotel

Bereiding

  1. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en plet ze grof.

  2. Snij het spek in reepjes en stoof het in een grote pot aan in boter. Snij de groene kool fijn en voeg die bij de spekjes. Laat de groene kool stoven tot die gaar is. Als de groene kool gaar is, voeg je de geplette aardappelen eronder. Meng alles goed. Meng er de eieren en 300 gr gemalen kaas onder.

  3. Kruid alles goed af met peper, zout en nootmuskaat en stort het geheel in een ovenschaal. Bestrooi de bovenkant met de rest van de gemalen kaas en het paneermeel. Zet de ovenschaal nu 5 tot 10 minuten onder de grill zodat er een mooi, knapperig korstje op de bovenkant is. Dit kun je perfect op voorhand klaarmaken. Zet de ovenschaal dan 20 minuten op 180°C.

5

Average: 5 (1 stem)