Rijst met varkensvlees, chorizo en spinazie

Ingrediënten

  • 350 gr varkensvlees (reepjes)
  • 120 gr milde chorizo in fijne stukjes
  • 2 grote uien (versnipperd)
  • 250 gr rijst (ongekookt)
  • 1 rode paprika (ontzaad, fijngesneden)
  • 1 lookteentje
  • 900 ml kippenbouillon
  • 500 gr spinazie
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kleur in een pan de chorizo kort aan en haal het uit de pan. 

  2. Voeg dan de ui, paprika en look toe en laat alles 10 minuten bakken al roerend op een zacht vuurtje.

  3. Voeg de rijst toe en meng alles door elkaar.

  4. Zet alles onder met bouillon en laat het 15 minuten sudderen.

  5. Voeg op het einde de spinazie toe en laat die mee garen. 

  6. Voeg het varkensvlees toe. Serveer na 3 à 5 minuten. 

5
Average: 5 (1 vote)