Speculaas

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 400 gr bruine suiker
  • 175 gr boter
  • 675 gr zelfrijzende bloem
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel speculaaskruid
  • 125 ml water
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten samen in de keukenrobot met de menghaak. Kneed het deeg daarna met de handen tot een bal en wikkel het in plastic folie. Laat het een nacht rusten in de koelkast.

  2. Bestrooi de dag erna je snijplank met bloem (zodat het deeg niet blijft plakken) en rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm.

  3. Steek met een vormpje koekjes uit het deeg en leg die op een silicone matje of op een boterpapiertje.

  4. Bak de koekjes 10-12 minuten op 180°C.

0
Nog geen stemmen