Tiramisu met peperkoek, mokka-ijs en karamel op basis van koffie en Amaretto

Ingrediënten

  • 100 gr suiker
  • 500 gr mascarpone
  • 3 eieren
  • 6 amaretto
  • 300 gr peperkoek
  • 1 kop sterke koffie
  • ½ dl koffie
  • mokka-ijs
  • ½ dl amaretto
  • 100 gr suiker
  • 25 ml water
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Klop de dooiers met de suiker tot een schuimig mengsel. Voeg 4 eetlepels Amaretto toe en roer er de mascarpone onder.

  2. Klop het eiwit stijf en roer het er voorzichtig onder. Meng 2 eetlepels Amaretto samen met de koffie.

  3. Dompel er de sneetjes peperkoek in en schik ze op de bodem van een diepe vorm. Giet er een deel van het mengsel over en schik er terug een laagje peperkoek op. Doe de rest van de mascarpone erop. Laat opstijven in de koelkast. Bestrooi met een beetje cacaopoeder.

  4. Smelt water en suiker op het vuur tot een karamel. Als die mooi goudbruin is blus je die af met de koffie en Amaretto. Laat de karamel inkoken tot de gewenste dikte.

  5. Serveer een stuk tiramisu in het midden van het bord. Druppel de karamel rondom en werk af met een bolletje mokka-ijs.

0
Nog geen stemmen