Uiensoep met kaastoastjes

Ingrediënten

  • 6 uien
  • 1 preistengel
  • 1 witte selderstengel
  • 2 tijmtakjes
  • 2 l kippenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 lookteentjes
  • snuif nootmuskaat
  • 2 dl room
  • 200 g spek
  • 4 sneden wit toastbrood
  • 60 g gemalen kaas
  • peper en zout
  • 1 lookteen
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Snij de groenten allemaal grof. 

  2. Stoof de groenten samen met de look in boter. Voeg tijm en laurier toe en bevochtig met kippenbouillon.

  3. Leg het spek erin en laat alles een half uurtje op een zacht vuurtje koken.

  4. Haal spek en kruiden uit de soep en mix ze, voeg de room toe en een beetje inkoken. Zeef de soep desgewenst. Kruid af met peper, zout en een beetje nootmuskaat.

  5. Smeer de toasten in met look. Bestrooi ze met kaas en toast ze mooi goudbruin in de oven of onder de grill.

0
Nog geen stemmen