Waterkerssoep met zalm

Ingrediënten

  • 2 bossen waterkers
  • 2 uien
  • 2 aardappelen
  • ½ l kippenbouillon
  • ½ l witte wijn
  • ½ citroen (sap)
  • 1 dl room
  • 100 gr gerookte zalm
  • 30 g vetstof
  • 1 ei
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Maak de groenten schoon en spoel ze goed.

  2. Hak de blaadjes en de stelen van de waterkers fijn. Snijd de groenten en de aardappelen in stukken.

  3. Smelt de vetstof in een kookpot en stoof er de groenten (behalve de aardappelen) in. Giet er de bouillon en de witte wijn bij.

  4. Voeg er nu de aardappelen bij. Laat in 20 minuten zacht gaar koken. Mix ze daarna fijn en kruid af met peper, zout en citroensap.

  5. Roer een eidooier onder de room en voeg dit mengsel (liaison) bij de soep. Laat de soep niet meer koken.

  6.  Snij de gerookte zalm in reepjes en verdeel ze over de soepkommetjes. Giet er de soep op.

0
Nog geen stemmen