Pittig mosselsoepje

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Versnijd de selder en 2 uien en stoof ze glazig. Voeg de mosselen toe en breng ze aan de kook. Wanneer de mosselen gaar zijn, voeg dan de versnipperde peterselie en koriander toe en schud goed.

  2. Haal de mosselen uit de schelp en bewaar ze koel. Zeef het vocht en houd het apart voor het soepje.

  3. Versnijd de overige ui, schil en snijd de gember en plet het laatste teentje look. Stoof alles aan tot het mooi glazig wordt en kruid met cayennepeper. Maak 200 ml kippenbouillon met de bouillonblokjes. Meng met de kokosmelk en het kookvocht van de mosselen. Laat ca. 10 minuten trekken, voeg wat koriander toe en bewaar koel.

  4. Warm de mosselen kort op in een deel van de bouillon. Breng de bouillon verder op smaak met het limoensap en serveer met de mosselen.

0
Nog geen stemmen

Lekkers uit Mijn Pop-uprestaurant!

Maak van elk restaurant één van hun gerechten.

 

Ontdek hier alle andere recepten!