Ossenhaas met korst van hazelnoot en een sausje van balsamicoazijn

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Meng de balsamicoazijn met een beetje honing, bruine fond, 1 klontje boter en een beetje water in een pot. Laat dit mengsel inkoken tot een gebonden saus.

  2. Kleur twee klontjes boter in de pan en schroei de 4 stukken ossenhaas dicht. Zet deze nadien in een voorverwarmde oven, 8 minuten op 200°.

  3. Haal na vier minuten de ossenhaas uit de oven en smeer de stukken in met honing en besprenkel ze met de gehakte hazelnoten. Laat ze verder nog 4 minuten garen.

  4. Leg een spiegel saus op de warme borden en leg de ossenhaas erop. Dresseer met een beetje balsamicoazijn. Serveer met groenten en aardappelen naar keuze.

0
Nog geen stemmen

Duas Pedras 2010 (Alentejo, Portugal)

Wijnhuis Jeuris €10,45

Een fruitkanon, sappig en fruitvlezig, boordevol zoete specerijen, peper, rode pruimen en gerookte bacon- en eikimpressies.