Tonijn op 3 wijzen

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Caloriearm
Voorgerecht

Bereiding

  1. Tataki: Verse tonijn in moten van 2 cm dik snijden. Inpakken in vershoudfolie en invriezen. Bevroren aanbakken, afkruiden met peper en zout. De tonijn snijden, en verder afkruiden met limoensap & rasp + olijfolie.

  2. Tartaar van tonijn: De zijstukken van tonijn in tartaar (kleine blokjes) snijden en op smaak brengen met peper, zout en fijne sjalotjes & bieslook. Afkruiden naar smaak met limoenzeste

  3. Carpaccio van tonijn: Tonijn invriezen, in plakjes snijden en opvullen met rammenas & bieslook! Oprollen en besprenkelen met olijfolie & fleur de sel.

5
Average: 5 (1 vote)

Michel Guignier, Vieilles Vignes 2011 (Morgon, Frankrijk)

 Magnus Wijnen, €9,49
Een zeer natuurlijke, fruitvlezige én complexe Beaujolais met een explosie van sappige noordkrieken, griottes, rozenjam en rode pruimen.