NorthSeaChefs ondertekenen charter voor duurzamere visvangst

woensdag, 13 maart, 2013 - 16:55

Al drie jaar werken chefs Filip Claeys, Rudi Van Beylen en Danny Huyghebaert aan een vernieuwend project om de vangst van vis duurzamer te maken en nu krijgen ze ook de steun van het Europees Visserijfonds, de Vlaamse Gemeenschap en de Provincie West-Vlaanderen.

Samen willen ze ervoor zorgen dat de druk op de vangst van de populaire vissoorten afneemt, door de meer onbekende en ondergewaardeerde Belgische visproducten te promoten. Ze pleiten er ook voor om de visseizoenen te respecteren en de restaurantkaart volgens het seizoenaanbod aan te passen. Dit blijkt echter geen eenvoudige klus want het vraag een mentaliteitswijziging.

Volgende chefs ondertekende het charter en gaan op een duurzame manier om met vis:

  • Filip Claeys, De Jonkman (Sint Kruis/Brugge)
  • Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo)
  • Erwin Denys (Rascasse, Kapellen)
  • Kobe Desramaults (In de Wulf, Dranouter)
  • Jason Blanckaert (J.E.F., Gent)
  • Olly Ceulenaere (Volta, Gent)
  • Pieter Lonneville (Tête Pressée, Brugge)
  • Matthieu Beudaert (Table d’Amis, Kortrijk)
  • Ilse D’hooge (Libelle)
  • Patrick Spiessens (Belgocatering, Aalst)
  • Robrecht Wissels (Belgocatering, Aalst)
  • Stijn Bauwens (De Kruidenmolen, Klemskerke)
  • San Degeimbre (L’Air du Temps, Liernu)
  • David Martin (La Paix, Brussel)
  • Kenny Bernaerts (Yves Mattagne, Brussel)
  • Michael Vrijmoed (Vrijmoed, Gent)