Pompoentaart met limoenroom

Ingrediënten

  • 1 vel kruimeldeeg (voorverpakt)
  • 500 gr bloem
  • 500 ml melk
  • 100 gr bruine suiker
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 eieren

limoenroom

  • 250 ml volle room, 40%
  • 2 el suiker
  • zeste van 1 limoen
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Gebak

Bereiding

  1. Beboter een taartenvorm en leg het kruimeldeeg erin, prik enkele gaatjes en bedek met het bakpapier. Giet hier rijst op (als gewicht). Dit heet ‘blind bakken’.

  2. Laat het deeg 20 min. voorbakken in een oven van 180 graden.

  3. Schil de pompoen, snijd in blokjes en doe de blokjes in een pot samen met de melk, bruine en kristalsuiker en het vanillestokje. Laat op een matig vuur garen gedurende 20 min. onder deksel.

  4. Vergeet niet af en toe te roeren. Laat hierna nog 15 min. laten sudderen zonder deksel en laat afkoelen.

  5. Eens afgekoeld, mix tot een glad mengsel, en meng er drie eitjes en het sap van een halve limoen onder.

  6. Doe deze vulling op het voorgebakken kruimeldeeg en laat 45 minuten verder bakken op 180 °, als het klaar is moet het oppervlak opgesteven zijn maar mag wel nog wat wiebelen.

  7. Voor de slagroom klop je de room op met twee eetlepels suiker en op het einde doe je er zeste van een limoen bij naar smaak.

0
Nog geen stemmen