Winterbarbecue: fazant met winterboeket

Ingrediënten

  • 1 fazant
  • 1 citroen
  • 1 teentje look
  • 1 blaadje laurier
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 8 schellen ongezouten spek
  • wintergroenten (raapjes, spruitjes, pompoen)
  • 1 flesje trappistenbier
  • 600 gr krieltjes
  • 1 teentje look, geperst
  • enkele takjes rozemarijn
  • 2 el ganzenvet
  • 4 el fijngesneden spekblokjes
  • 1 dl room
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Vul de fazant met 2 halve citroenen, ongepelde look en laurier. Wrijf de fazant in met olijfolie, peper en zout en maak een jasje met ongezouten spek.

  2. Kuis diverse wintergroenten: raapjes, spruitjes, pompoen, …

  3. Bak aan op het midden van de barbecue. Zet een metalen bakje met trappistenbier op het rooster, doe de barbecue dicht en laat de fazant verder garen aan de zijkant van de grill.

  4. Kook de krielaardappeltjes ongeveer 10 à 15 minuten in de schil voor in gezouten water. Knijp er een teentje look over uit, en bak samen met enkele takjes rozemarijn gaar in ganzenvet.

  5. Doe wat olijfolie in een wok en bak de wintergroenten knapperig. Meng met de gebakken krieltjes.

  6. Maak een sausje door spekjes in een pan te bakken, en die te blussen met het trappistenbier. Werk af met een scheutje room en kruid met peper en zout.

0
Nog geen stemmen