Heerlijke gekruide kippenboutjes

Ingrediënten

  • 1 el ketchup
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 teent look
  • Italian mix (of Italiaanse kruiden)
  • 1 el mosterd
  • 20 kippenboutjes
  • ½ citroen

Kippenboutjes en kippenvleugels - drumsticks & chickenwings in fastfoodtaal – zijn gerechtjes die zich bijzonder makkelijk op de grill laten bereiden. Vooraf rijkelijk marineren en kruiden en eenmaal het feestje begint op de barbecue garen. Voorzie voldoende servetten want dit eet je uiteraard met je handen.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Hak het vleugeltje tussen de 2 beentjes en druk het vlees naar beneden. Kruid met peper en zout.

  2. Meng de mosterd, ketchup, sojasaus en balsamicoazijn, voeg de fijngehakte look en het sap van de halve citroen er aan toe. Strooi er curry en Italian mix over. Meng alles onder elkaar.

  3. Laat de kippenboutjes 1 uur marineren. 

  4. Leg op de grill en bak gaar.

5
Average: 5 (1 vote)