Appel-yoghurttaart voor diabetici

Ingrediënten

Suikervrij én gezond koken hoeft niet altijd slecht te zijn. Hoewel deze taart een beetje suiker bevat, is ze toch ideaal voor diabetici. Kleine hoeveelheden suiker in combinatie met een maaltijd zijn namelijk toegestaan aangezien ze weinig impact hebben op de bloedsuikerspiegel

Tip: Voor 8 personen of 16 cupcakes (20 minuten bakken)

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. 

  2.  Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd 3 van de vier appels in blokjes.

  3. Doe de zelfrijzende bloem, het bakpoeder, de suikers, eieren, olie en yoghurt in een mengkom. Meng dit alles tot een beslag met de kneedhaken van een mixer of keukenmachine. Voeg de appelblokjes toe.

  4. Vet een bakvorm in met de vetstof en vul hem met het beslag. Snij de overgebleven appel in schijfjes en schik ze erop.

  5. Bak de cake gedurende ongeveer 40 minuten in de oven.  

  6. Neem uit de oven en laat 5 minuten rusten.

0
Nog geen stemmen

Dit gerecht komt uit "Diabeet"

Diabeet is het eerste boek van blogger, fotograaf en culinaire duizendpoot Thomas Van De Water. Ontdek meer informatie over en recepten uit het boek.