Aspergehapje met Gandaham en kruidendip

Ingrediënten

voor de dipsaus

  • 4 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • peper
  • zout
  • een paar takjes bieslook
  • een paar takjes munt
  • een paar takjes dille
  • een paar takjes basilicum

Asperges, wij zijn fan. Wikkel ze in bladerdeeg en Gandaham en serveer ze met een frisse kruidendip. Ideaal als hapje.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Schil de asperges. Snij het houterige kontje af. Stoom ze al even voor (beetgaar, 3 à 4 minuten vanaf het water kookt, afhankelijk van de dikte.) Opmerking: ze mogen best wel wat hard zijn, want ze moeten nog even in de oven. Verfris ze daarna dadelijk onder koud water en dep droog.

  2. Snij een vel bladerdeeg in repen. Leg op elk reepje wat Gandaham.

  3. Wikkel dit om de asperge. Wrijf in met dorure (mengsel van eidooier + melk). Strooi er sesamzaadjes over en leg op een bakplaat met bakpapier.

  4. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C of tot het bladerdeeg mooi lichtbruin is.

  5. Maak ondertussen de kruidendip. Snij de kruiden fijn. 

  6. Meng yoghurt met mayonaise, fijngesneden verse kruiden en kruid met peper en zout.

  7. Serveer de aspergehapjes met de kruidendip.

0
Nog geen stemmen