Asperges bénédicte met arista-al-forno

Ingrediënten

  • 1 ei
  • broodkruim
  • frituurolie
  • 2 eidooiers
  • 10 kwarteleitjes
  • 10 groene asperges
  • 3 dl geklaarde boter
  • citroensap
  • zeezout
  • peper
  • 50 gr arista-al-forno gebraad
  • gesnipperde bieslook
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Schil de asperges en blancheer ze kort in kokend water. Snijd ze in drieën. Pel de bevroren kwarteleitjes in lauw water. Haal ze door de bloem, het losgeklopte ei en het broodkruim. Frituur de eitjes twee minuten in olie op 190 °C.

  2. Klop voor de mousseline de eidooiers los met een scheutje water. Voeg er de boter langzaam aan toe en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Snijd het gebraad in kleine blokjes en serveer het met de asperges, de mousselinesaus en de kwarteleitjes. Werk af met wat gesnipperde bieslook.

0
Nog geen stemmen

De wereld rond in 50 tapas

Auteur
Christer Elfving
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Studio Verne
ISBN
9789020977783