Asperges met gepocheerd eitje en peterselie-olie

Ingrediënten

  • 1 bussel witte asperges
  • 1 bosje peterselie
  • 4 (kakelverse) eieren
  • rasp van 1 bio citroen
  • olijfolie
  • peper en zout
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Hak de peterselie heel fijn en doe er olijfolie bij tot je een mooie lopende saus hebt, roer er de rasp van 1 citroen onder en kruid met peper en zout. Zet opzij.

  2. Was eerst de asperges en schil ze dan, snij de onderste drie centimeter van de asperges. Hou de schillen bij. Zet een pot op met ruim water, doe er zout bij. Doe er de asperges én de schillen in en laat de asperges koken tot ze beetgaar zijn. Laat ze uitlekken.

  3. Zet een pot op met water en een flinke scheut azijn. Breek 1 ei in een kommetje. Als het water kookt, roer met een cirkelvormige beweging in het water. Neem het kommetje en laat voorzichtig het ei in het centrum van het draaiende water glijden. Je zal zien dat het ei (als het niet te oud is tenminste) mooi compact blijft. Laat een drietal minuutjes koken. Schep het eitje er met een schuimspaan uit en leg op een propere handdoek.

  4. Dresseer de asperges op het bord, doe er wat peterselie-olie over en leg er voorzichtig een eitje op.

4
Average: 4 (1 vote)