Aubergines met Arabische pesto

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Marokkaans
Veganistisch
Vegetarisch
Hapje

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in ronde plakken, bestrooi ze met zout en laat ze uitzweten. Spoel ze af, dep ze goed droog en bak ze in olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Pel de knoflookteentjes en snijd ze in stukken. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd hem in stukken.

  3. Doe de knoflook, de paprika, de bladpeterselie, het citroen- en het limoensap in de blender en mix tot pesto. Breng op smaak met peper en zout. Liefhebbers voegen een halve koffielepel oulek toe aan deze pesto.

  4. Bestrijk de aubergines met de pesto en serveer als bijgerecht op een buffet of als slaatje bij een hoofdgerecht.

0
Nog geen stemmen

Mijn Arabische wereldkeuken

Recepten
Fatima Marzouki
Redactie
Hilde Smeesters
Uitgeverij
Lannoo & vtmBooks
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
9789401402699