Balletjes in tomatensaus

Ingrediënten

  • 100 gr boter
  • verse peterselie
  • 1 el whisky
  • 1 el rundsbouillon
  • ½ l water
  • ½ l melk
  • 1 blik tomatenpuree
  • 800 gr gemengd gehakt
  • 100 gr bloem
  • spaghettikruiden

Robin Janssens komt op bezoek in 'De Perfecte Keuken'. Piet Huysentruyt leert hem hoe je heerlijke balletjes in tomatensaus maakt. Wil jij het ook leren? Hier vind je Piet zijn recept en zijn geweldige tips!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid het gehakt met de spaghettikruiden, peper en zout. Rol de balletjes. Rol de balletjes door de bloem en kook ze in de bouillon. Kook de balletjes gedurende 10 minuten gaar op een zacht vuurtje.

  2. Smelt ondertussen de boter en roer de bloem erdoorheen zodat je een roux krijgt. Laat de roux 5 minuten opwarmen. Neem de pan van het vuur en giet er geleidelijk aan de melk bij. Roer stevig om klonters te voorkomen.

  3. Voeg na de melk ook de eetlepel rundsbouillon eraan toe. Doe de tomatenpuree en de whisky bij de bechamelsaus. Roer goed en voeg de balletjes eraan toe.

  4. Serveer met aardappelen en peterselie.

3
Average: 3 (1 vote)