Barbecuetip: heerlijk gemarineerde entrecôte

Ingrediënten

  • 400 g entrecôte of biefstuk

voor de marinade

  • 75 ml olijfolie
  • 50 ml worcestersaus
  • 50 ml sojasaus
  • peper
  • zout
  • 1 el mosterd
  • 2 tenen look

Barbecuefeestje gepland? Avondje gourmet geregeld? Dan wil je misschien wel scoren met lekkere stukjes vlees. Marineer daarom zelf je biefstuk of entrecôte? Wedden dat je zeker indruk maakt?

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Snij of pers de look fijn.

  2. Meng alles voor de marinade.

  3. Doe een paar lepels in een plastiek (diepvries)zakje. Doe er het vlees in. Sluit af en laat 30 minuten tot 2 uur marineren. Rest van de marinade kan je nog een paar dagen bewaren in de koelkast.

  4. Haal het vlees uit het zakje. Verwarm de barbecue, grill of gourmet en bak het vlees.

  5. Versnijd en serveer.

0
Nog geen stemmen