Boterham met rode eikenbladsla, rode bieten, gerookte forel en mierikswortel

Ingrediënten

Gedaan met saaie bokes tijdens de lunch, dankzij Sonja Kimpen en haar originele boterhammekes.

4 personen
Minder dan 15 minuten

Bereiding

  1. Spoel de rode eikenbladsla en bietjes en laat goed uitlekken. Snijd ze daarna in hele fijne schijfjes.  

  2. Rasp het stukje mierikswortel en pers de ½ citroen.  

  3. Verdeel de gerookte forel in fijne stukjes, meng er de yoghurt, het citroensap en geraspte mierikswortel onder en kruid met peper en zout. 

  4.  Snijd de boterhammen in de helft.  Beleg een sneetje met de salade en bedek met een volgend sneetje.  Schik daarop de schijfjes rode biet en verdeel er het gerookte forel-yoghurt mengsel over.  

  5.  Snipper de bieslook fijn en strooi samen met het maanzaad over de forel. Dek af met een boterham-sneetje. 

0
Nog geen stemmen