Brandade de morue
Ingrediënten
-
4 teentjes look
-
1 l melk
-
1 el PH Visbouillon
-
2 el geraspte kaas
-
1½ dl olijfolie
-
2 el paneermeel
Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Leg ze in een kookpot met koud water, samen met de look en laat koken tot ze zacht zijn.
Giet melk in een andere kookpot en leg de vis erin. Voeg visbouillon, tijm en laurier toe en laat 5 à 6 min. pocheren.
Giet de aardappelen af en plet ze samen met de look. Voeg olijfolie en gehakte peterselie toe. Verbrokkel de vis erbij en roer alles goed dooreen met een lepel.
Giet er 1 dl van de kookmelk bij en roer door. Schep de vispuree in een ovenschotel en overstrooi met geraspte kaas en paneermeel. Zet 20 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be