Cappucino met champignons en eendenlever

Ingrediënten

  • 800 gr paddenstoelen
  • 40 gr boter
  • 2 uien
  • 2 wit van prei
  • ¾ l volle melk
  • ¾ l gevogeltebouillon
  • 3 dl room
  • paprikapoeder
  • 300 gr bospaddenstoelen
  • 330 gr eendenlever (de helft opgeklopt met room, de helft in kleine blokjes gesneden)
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Paddenstoelen schoonmaken en in gelijke stukjes snijden.

  2. Uien fijnsnijden alsook de sjalotten en de prei. Aanfruiten zonder bruin te laten worden! Afkruiden met peper en zout.

  3. Paddenstoelen toevoegen, alsook de melk en de bouillon, aan de kook brengen. Laten sudderen tot de groenten gaar zijn. Soep mixen. Eventueel bijkruiden.

  4. Koude room opkloppen of mixen met 130 gr eendenlever (zorg ervoor dat de lever niet te koud staat, in stukjes versneden), afkruiden met peper en zout.

  5. Overige champignons aanbakken in wat boter.

  6. Soep in bordjes gieten op enkele blokjes eendenlever, een paar paddenstoelen en de soep. Afwerken met wat verse bieslook en een snuifje paprikapoeder.

0
Nog geen stemmen