Champignonsoep met lookcroutons

Ingrediënten

Voor de champignonsoep

  • een halve citroen
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 fijngesneden teen look
  • 2 el bloem
  • 900 ml groentebouillon
  • 120 ml room
  • nootmuskaat
  • 2 el fijngesneden bieslook

Voor de lookcroutons

  • 50 g Kerrygold boter
  • 2 dikke sneden brood zonder korst
  • 1 fijngesneden teen look
  • Zout en peper

 

Niets is zo lekker als een verse champignonsoep met lookcroutons gebakken in Kerrygold boter.

Tip: lookcroutons over? Bewaar tot drie dagen op een droge plek en werk er je salade of pasta mee af

 

Dit kan iedereen
6 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans

Bereiding

  1. Besprenkel de champignons met het sap van een halve citroen. Smelt de boter in een pan. Voeg de ui en de look toe. Voeg de champignons toe als de ui glazig is en verhoog het vuur. Bak 1 tot 2 minuten onder voortdurend roeren. Voeg de bloem toe en roerbak nog 1 minuut.

  2. Voeg de groentebouillon beetje bij beetje toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Laat 10 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Mix de soep en voeg de room toe. Tip: laat nog een beetje room over om je soep op het einde af te werken.

  3.  Maak de lookcroutons door 4 el boter te smelten. Als de boter is gesmolten, voeg je de look en het brood toe. Breng op smaak en laat nog 3 tot 4 minuten bakken, totdat de croutons goudbruin zijn. Laat de croutons uitdruipen op keukenpapier. 

  4.  Verdeel de soep over 4 tot 6 kommetjes. Werk af met de bieslook, de room en de lookcroutons. 

0
Nog geen stemmen