Chipolata met venkelpuree

Ingrediënten

  • 4 chipolata's
  • 1 ui
  • zout en peper uit de molen
  • 4 middelgrote aardappelen
  • klontje boter
  • 80 gr ingemaakte uien
  • 100 gr veldsla
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Haal de chipolata's uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Ze barsten dan minder snel.

  2. Versnipper de ui en stoof. Doe dan de venkel in de kookpot. Kruid met peper en zout en laat zachtjes garen.

  3. Maak ondertussen aardappelpuree. Als de venkel zacht is, meng je hem onder de puree en stamp je alles nogmaals.

  4. Zet een braadpan op een matig vuur en smelt er het klontje boter in. Bak de chipolata's aan beide kanten tot ze een mooi bruin korstje hebben. Serveer de worsten met een flinke schep venkelpuree, ingemaakte uien en een handje veldsla.

4

Average: 4 (1 stem)

Happy Days met Sofie Dumont

Recepten
Sofie Dumont
Redactie
Sofie Maertens
Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts en VTM Books
Fotografie
Kris Vlegels & Sigfrid Eggers
ISBN
9789089313133