Chocoladekoekjes

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g suiker
  • 60 g havermout
  • 200 ml Vandemoortele olie 'Zoete Keuken'
  • 1 ei
  • 100 g chocolade (in stukjes)

Niets leuker dan met de kinderen koekjes bakken!

Voor kinderen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en de havermout goed. 

  2. Voeg er de Vandemoortele olie Zoete Keuken bij.

  3. Meng verder tot je een egaal vast koekjesdeeg bekomt.

  4. Daarna meng je de chocoladedruppels onder het deeg.

  5. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. 

  6. Verwarm de oven voor op 175°C.

  7. Neem een bakplaat en leg daarop een vel bakpapier. 

  8. Rol balletjes van het deeg met een diameter van 3 à 4 cm. Schik ze op de bakplaat.

  9. Druk ze plat tot koekjes van een centimeter dik ongeveer. 

  10. Bak de koekjes 20 minuten lang in de oven van 175°C.

0
Nog geen stemmen

Voor elke bereiding de geschikte olie!

Weet je niet altijd goed welke olie te gebruiken voor welke bereiding? Vandemoortele lanceert drie nieuwe kookoliën, elkeen afgestemd op een specifieke toepassing. 

 

Meer info