Snel en simpel: chocolademousse

Ingrediënten

  • 3 eieren (gesplitst)
  • 100 gr fondant chocolade
  • 50 gr suiker
  • 125 ml room

Zin in een typisch Belgische dessert? Wat is er meer Belgisch dan chocolade? In 'Met Meus en Vork' legt Jeroen Meus uit hoe hij luchtige, lekkere chocolademousse maakt. Eenvoudig en superlekker! Smakelijk!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain marie.

  2. Klop ondertussen de eigelen samen met de suiker tot een wit geheel. Roer er de gesmolten chocolade onder.

  3. Klop het eiwit stijf en spatel dat heel voorzichtig met een vloeiende beweging onder de chocolade.

  4. Klop de room half op en spatel die ook voorzichtig onder de chocolade.

  5. Giet de mousse in mooie schaaltjes of glazen en laat het opstijven in de koelkast.

3.9
Average: 3.9 (10 votes)