Citroenrijst

Ingrediënten

  • 500 g rijst
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl zwart mosterdzaad
  • 1 snuifje asafoetida
  • 1 tl chana dhal (gele spliterwten)
  • 1 tl urad dhal (zwarte linzen)
  • 2 gedroogde rode pepers
  • 2 kl groene chilipepers
  • ½ tl kurkuma
  • 1 el pinda's
  • 10 curryblaadjes

Een kruidig en smaakvol hapje of bijgerecht. Let er wel op dat het linzenmengsel op kamertemperatuur is voordat je er het citroensap bij doet. Anders wordt het bitter. 

Veel van de ingrediënten vind je in de Aziatische supermarkten. 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Indisch
Vegetarisch

Bereiding

  1. Doe de rijst in een pan, giet er zoveel water bij dat hij 2,5 cm onderstaat en breng op matig vuur aan de kook.

  2. Kook de rijst al dente. Giet de rijst af en doe hem in een grote kom. 

  3. Verhit de olie in een kleine koekenpan op halfhoog vuur, bak de mosterdzaadjes 20 seconden, voeg de asafoetida, chana dhal, urad dhal, halve rode pepers en de gehakte groene pepers toe, en laat ze bakken tot de linzen goudbruin zijn.

  4. Roer er de kurkuma door, zet de pan van het vuur en laat het mengsel tot kamertemperatuur afkoelen. 

  5. Roer sap van de citroenen door de specerijen, giet het mengsel over de rijst, voeg naar smaak zout toe en meng alles goed. Garneer het gerecht met de gebakken nootjes en curryblaadjes. 

0
Nog geen stemmen

Dit is een recept uit:

Titel: Uit India, van geurige curry's tot smaakvolle desserts

Auteur: Mahadevan K., Mahadevan S., e.a.

Uitgeverij: Good Cook Publishing