Cocktail: Elderflower Collins

Ingrediënten

  • 5 cl Gin (Tanqueray Ten)
  • 2½ cl vlierbloesemsiroop
  • 2½ cl citroensap
  • spuitwater
  • gemalen ijs
  • 1 partje citroen

In 1862 publiceerde Jerry Thomas voor het eerst een recept voor de Tom Collins Gin in de allereerste editie van zijn Bartenders Guide. De originele Tom Collins Gin bestaat uit gomsiroop, citroensap, gin, sodawater en ijs. Voor deze versie verving ik de gomsiroop door vlierbloesemsiroop en combineer ik die met Tanqueray Ten gin voor een extra fris karakter.

Geserveerd over gepileerd ijs is dit de ideale verfrissende zomercocktail!

Dit kan iedereen
1 persoon
Tussen 15 en 30 minuten
Amerikaans
Cocktails

Bereiding

  1. Koel een lang glas voor met gepileerd of gemalen ijs.

  2. Vul het mixglas met ijsblokjes en giet de gin, de vlierbloesemsiroop en het citroensap erover. Sluit de Boston shaker en shake krachtig.

  3. Verwijder het ijs uit het voorgekoelde glas. Vul opnieuw met gepileerd ijs en zeef de cocktail in het glas.

  4. Top af met spuitwater en garneer met een citroenpartje.

0
Nog geen stemmen