Couscouscakes

Ingrediënten

  • ½ kopje gesnipperde ui
  • ½ kopje wortels, in staafjes gesneden
  • ½ kopje courgette, in staafjes gesneden
  • boter of olie
  • 2 lente-uien
  • 2 eieren
  • 1 kopje gehakt (lam, rund of kip)
  • 3 kopjes gestoomde couscous
  • ¼ kopje peterselie, gesnipperd
  • ¼ kopje koriander, gesnipperd
  • ¼ kopje Parmezaanse kaas
  • zeste van 1 limoen
  • 2 el bloem
  • peper en zout
  • ½ kopje olijfolie
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Marokkaans
Hapje

Bereiding

  1. Doe de uien, de wortels en de courgette in een pan met een beetje boter of olie en laat ze onder deksel garen (‘smoren’).

  2. Snipper de lente-uien fijn en klop de eieren los. Meng de groenten met de eieren, het vlees, de couscous, de peterselie en de koriander, de Parmezaanse kaas, de zeste en de bloem. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Kneed goed door en vorm kleine cakejes met je handen.

  4. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag of een speciale hapjespan en bak de cakes aan alle kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Serveer koud met tapenade of heel warm met charmoulasaus.

0
Nog geen stemmen

Mijn Arabische wereldkeuken

Recepten
Fatima Marzouki
Redactie
Hilde Smeesters
Uitgeverij
Lannoo & vtmBooks
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
9789401402699