Crème Anglaise

Ingrediënten

  • 1 l melk
  • 1 vanillestok
  • 8 eidooiers
  • 200 gr kristalsuiker
Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Brits
Dessert
Saus

Bereiding

  1. Giet melk in een kookpot en voeg een vanillestok toe. Laat dit koken en roer af en toe.

  2. Scheid de eidooiers in een kom, voeg de suiker toe en klop wit tot een ruban.

  3. Haal de melk van het vuur en giet de melk beetje bij beetje en al roerend bij het opgeklopte eigeel. Giet alles terug in de kookpot en zet terug op een zacht vuurtje tot het schuim weg is en de crème ingedikt is (ongeveer 6 min)

  4. Laat afkoelen en roer af en toe tot het koud is.

0
Nog geen stemmen

SOS Piet 5

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020998566

Crème anglaise

1. Roer terwijl je de kokende melk op het eigeel giet
2. Blijf op een laag vuur doorroeren om het eigeel te binden zonder dat het kookt
3. Koel de crème anglaise snel af zodat het eigeel niet kan schiften