Curry met schelpjes

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Thais
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij in gelijke blokjes. Was en schrob de venusschelpen. Gooi de geopende schelpen weg.

  2. Verhit de olie in een stoofpot en bak hierin de kardemom, laurier, mosterdzaad en kaneel totdat het aroma vrijkomt. Voeg de gesnipperde ui, gehakte look en fijngesneden pepers toe. Doe er komijn, koriander, kurkuma en zout bij. Laat even meebakken.

  3. Voeg de pompoen bij de gebakken kruiden en roerbak 5 minuten. Blus met 100 ml water en kokosmelk. Laat 15 minuten goed doorkoken tot je een mooi gebonden curry krijgt. Voeg naar eigen smaak nog wat extra kokosmelk, komijn en koriander toe.

  4. Schep er de venusschelpjes bij en laat afgedekt sudderen tot de schelpjes open zijn.

0
Nog geen stemmen

Le Creuset - Stoofpotten

Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
Formaat:

200 x 200 mm
Aantal pagina’s:
80 pagina’s
Prijs:
9,95 euro
ISBN:
9789089312167