Dagen Zonder Vlees: pasta puttanesca

Ingrediënten

voor de gefrituurde kappertjes

Pasta puttanesca is een klassieker in de Italiaanse keuken. Deze pasta is supersnel klaar, vraagt weinig ingrediënten en is gezond. Ideaal voor wie weinig tijd heeft of zin heeft in een licht gerecht. De echte versie is met ansjovis. Wij houden het veggie en laten ze in dit recept weg.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Vegetarisch

Bereiding

  1. Voor de gefrituurde kappertjes: verhit een flinke scheut olijfolie in een pan. Frituur de kappertjes 1 à 2 minuten in de hete olie tot ze open gaan. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Voor de pasta: breng water met een snuif zout aan de kook. Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Giet af. Hou 1 glas kookvocht bij.

  3. Voor de saus: snij een rode ui fijn. Pel en snij de tenen look zeer fijn. Stoof glazig in een lepel olijfolie.

  4. Snij een halve (of hele) rode chilipeper in ringetjes. Snij de kerstomaatjes in vier. Voeg beiden toe aan de ui en look en stoof aan.

  5. Snij de olijven in twee en ontpit eventueel. Stoof mee aan met de rest van de groenten.

  6. Kruid met fijngesneden basilicum, peper en zout.

  7. Meng de gekookte pasta en een glas kookvocht onder de saus. Roer alles onder elkaar.

  8. Afwerking: serveer de pasta met saus in een diep bord. Werk af met basilicum en de gefrituurde kappertjes.

0
Nog geen stemmen

Dagen Zonder Vlees

Af en toe wat minder vlees eten is goed voor het milieu. Van 10 februari tot 27 maart is er daarom Dagen Zonder Vlees. En VTM Koken doet mee. Veertig dagen lang besteden we extra aandacht aan gerechtjes zonder vlees. Meer inspiratie nodig? Kijk dan zeker hier eens.

 

Ontdek hier al onze veggie recepten.