Driekleur verrines

Ingrediënten

  • 6 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 g Maredsous® Dubbelroom smeerkaas
  • 50 g plattekaas
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 citroen
  • 50 g lompeieren
  • olijfolie
  • peper
  • zout
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Ontpit en pel de rode paprika’s en snij ze in reepjes. Plaats ze een snelkookpan met een beetje olijfolie en rozemarijn. Gaar gedurende 35 minuutjes op een laag vuurtje (met deksel).

  2. Leg de helft van de reepjes opzij voor later. Mix de andere helft paprika reepjes samen met de pijnboompitjes, de Parmezaan en 5cl olijfolie (met behulp van een blender). Zout en peper de mix indien nodig.

  3. Pel en ontpit de gele paprika en snij in blokjes. Leg enkele citroen schillen opzij voor de decoratie. 

  4. Meng de Maredsous® Dubbelroom met de platte kaas et het sap van de citroen. Zout en peper het mengsel indien nodig.

  5. Plaats eerst de mix van paprika in de glaasjes, daarna de paprika reepjes, het kaasmengel en werk af met de blokjes gele paprika, de lompeieren en enkele citroen schillen.

  6. Zet de glaasjes in de koelkast geedurende min 20 minuutjes.

  7. Serveer de glaasjes koud op, samen met wat citroen en brood om te doppen. Smakelijk! 

0
Nog geen stemmen

Fijn samenzijn met Maredsous®

De zomer staat voor de deur. Perfect voor een boele frisse gerechtjes met Maredsous.

 

Ontdek hier meer recepten met Maredsous!