Eiersalade met krokant spek en appelflap

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Broodjes
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Plaats de sneetjes spek op een bakplaat en bak krokant of in de oven op 180°C ongeveer 10 à 15 minuten. Laat het spek afkoelen en hak fijn.

  2. Pel ondertussen de eitjes en snij in stukjes. Meng met de mayonaise, peterselie en het spek en kruid af met peper en zout.

  3. Snij de sandwiches open, smeer er de salade op en plaats in de boterhamdoos.

  4. Appelflap: Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Meng de appelblokjes met de rozijnen en de appelmoes.

  5. Maak met een uitsteekvormpje 4 rondjes (zo groot als je kan) uit het bladerdeeg. Plaats in het midden van elk rondjes het appel mengsel. Meng het eigeel en het water en smeer er de randjes van het bladerdeeg ermee in. Plooi voorzichtig toe en smeer ook de buiten kant in met het eigeel mengsel.

  6. Bak ze op 180°C ongeveer 15 minuten en bestrooi met bloemsuiker als ze nog warm zijn. Laat eerst afkoelen voor je ze in potjes doet.

0
Nog geen stemmen