Frittata van tomaat, rucola en geitenkaas

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml volle melk
  • zeezout en versgemalen peper
  • 125 gr zachte geitenkaas (verkruimeld)
  • 60 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 375 gr kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 125 gr rucola (grof gehakt)
  • extra vergine olijfolie

voor de garnering

  • 25 gr rucola
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Roer in een kom de eieren, slagroom en melk door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Doe de kaas erbij en meng het geheel door elkaar.

  3. Neem een pan met een doorsnee van ongeveer 25 cm en verwarm de olijfolie op een middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en laat deze gedurende 1 minuut goudbruin worden. Voeg de tomaten toe en bak deze ongeveer 3 minuten. Doe de rucola erbij en meng het geheel.

  4. Giet het eiermengsel over de groente en bak de omelet gedurende 5 minuten. Zet de pan in de oven en bak de frittata tot deze een goudbruine kleur krijgt, dit duurt ongeveer 15 minuten.

  5. Haal de pan uit de oven en laat de frittata 5 minuten rusten.

  6. Bestrooi de frittata met rucola en olie. Snij de frittata in stukken en serveer.

0
Nog geen stemmen

Stoven, grillen, bakken, braden, in gietijzeren pannen

Recepten
Valerie Aikman-Smith
Uitgeverij
Good Cook
Fotografie
Ray Kachatorian
ISBN
9789461430779
Kostprijs
9,95€
Aantal pagina's
112 pagina's