Gegrilde kreeft in appelsap met een sorbet van balsamicoijs

Ingrediënten

Expert
4 personen
Meer dan 90 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Maak de chapelure van spek: bak de spekblokjes kort, droog ze in de oven en hak ze met een kapmes of keukenrobot klein tot een fijne chapelure.

  2. Bereid het balsamicoijs. Kook de melk, room en melkpoeder, voeg de glucose toe. Breng op smaak met enkele lepels balsamicoazijn. Turbineer het geheel in de sorbet- of ijsmachine en plaats het ijs in de diepvries.

  3. Snijd de kreeften levend doormidden, gril ze ‘a la plancha’ en pel ze. Warm het appelsap op en leg daarin de gegrilde kreeft. Voeg de fijngesneden tomaten toe aan de kreeft. Leg op de kreeft een krokant stukje olijfoliebrood met de chapelure van spek. Werk af met balsamicoijs, besprenkeld met enkele druppels olijfolie.

0
Nog geen stemmen

Manoir du Fort, 2010 (Sancerre, Frankrijk)

Colruyt, €9,39
Betaalbare Sancerre. Hyperfris, in de ban van wit/geel fruit, boordevol limoenzeste en groene kruisbes. Mineraal strak.

 

Puur Provence

Auteur
Erik Verdonck
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Kris Vlegels
ISBN
9789020965957