Gegrilde tongschar met een halfwarme rabarbervinaigrette

Ingrediënten

  • 2 grote tongscharren
  • olijfolie, gekruid met peper en zout
  • 20 gr gedroogde rode pepertjes

voor de rabarbervinaigrette

  • 200 gr rabarber
  • 50 gr kandijsuiker
  • 20 cl visbouillon
  • 50 gr boter
  • 10 cl olijfolie
  • 2 cl notenolie
  • peper en zout van de molen
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bereiding binnen: Snijd de rabarber in kleine blokjes en laat deze met de suiker en devisbouillon gedurende 10 minuten inkoken. Voeg de boter en deolijf- en notenolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Mix dezevinaigrette met de staafmixer tot een homogeen mengsel net voor hetserveren.

  2. Bereiding buiten: Snijd de tongschar overlangs op de graat door. Wentel de halve vis inde gekruide olie en gril aan beide kanten 6 minuten op de BBQ.

  3. Afwerking: Giet de rabarbervinaigrette over de vis. Bestrooi met de rode gedroogdepepertjes en werk verder af naar eigen smaak en fantasie.

  4. Tip: Tongschar is minder vast dan zeetong. Daarom fileren we de vissenniet en laten we de graat erin. Zo kunnen ze beter worden gedraaid opde BBQ.

0
Nog geen stemmen

Dit is een recept uit het kookboek 'Chefs op hete kolen'

Ontdek hier meer over het boek
Recepten

Pascale Naessens, Felix Alen, Wim Casteleyn, Peppe Giacomazza
Redactie
Marc Declercq
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
9789401410038