Gehaktballen met warme krieken

Ingrediënten

  • ¼ bosje peterselie
  • 2 eieren
  • 2 el broodkruim
  • 800 gr gehakt varken-kalf
  • versgemalen peper en zout
  • 20 gr boter
  • 1 pot krieken op sap (zure kersen)
  • 4 el suiker
  • 1 el maïszetmeel
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de sjalot en de gewassen en gedroogde peterselie fijn. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Meng alles samen met de eieren en het broodkruim goed door elkaar. Kijk na of het gehakt gekruid is en kruid bij met peper van de molen en zout indien nodig.

  3. Bevochtig de handen lichtjes en rol mooie balletjes van het gehakt.

  4. Vet de ovenschaal in met de zachte boter en schik de gehaktballen er mooi in. Bak ze gedurende 30 minuten in de hete oven. Overgiet de balletjes tijdens het braden in de oven regelmatig met de jus die uit het gehakt loopt.

  5. Serveer met krieken (zure kersen)op sap. Laat hiervoor het sap samen met de suiker opkoken en bind met het maïszetmeel. Vergeet niet het maïszetmeel eerst op te lossen in wat koud water. Voeg er van het vuur de kriekjes bij.

5
Average: 5 (1 vote)

Le Creuset - Ovenschotels

Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
Formaat:

200 x 200 mm
Aantal pagina’s:
80pagina’s
Prijs:
9,95 euro
ISBN:
9789089312167