Gemarineerde zalm met zoet-zure komkommer

Ingrediënten

  • 1 bosje verse dille
  • 400 gr zalmfilet
  • 1 kg grof zeezout
  • 1 kg suiker
  • peper
  • 1 dl water
  • 15 gr dragonazijn
  • 4 korianderbollen
  • 4 witte peperbollen
  • 2 takjes verse tijm
  • 4 takjes verse dragon
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Scandinavisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Kruid de zalmfilet met peper, snij de dille zeer fijn en bedek de filet hiermee. Druk goed aan. Meng het zout (1kg) met de suiker (1kg) en bedek de zalmfilet met deze mengeling. Afdekken met plasticfolie. Laat de vis 12 uur marineren in de koelkast.

  2. Haal de zalm uit de marinade, spoel het zout eraf onder koud stromend water, droog op met een handdoek en snij de zalm in gelijke blokjes van 2 op 2 cm.

  3. Zoet-zure komkommer : breng het water met de suiker, de azijn en de aromaten aan de kook en laat net onder het kookpunt 20 minuten trekken, laat dit afkoelen en zeef het mengsel.

  4. Snij de komkommer in fijne brunoise en laat dit ook 12 uur marineren in de marinade in de koelkast.

3
Average: 3 (1 vote)