Gestoofde prei met gegrilde-gerookte rivierpaling

Ingrediënten

  • 1 preistengel
  • pakje gerookte rivierpaling
  • gedroogde tijm
  • gedroogde oregano
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Glutenvrij
Lactosevrij
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Was en snijd de prei in stukken van 10 centimeter, zodat je 4 stronkjes hebt. Snijd elk stronkje overlangs in lange, smalle reepjes. Zo zullen ze straks makkelijker garen. Voeg ze niet samen, maar houd ze in 4 aparte hoopjes. Leg de 4 hoopjes prei in een vuurvaste ovenschotel met deksel. Kruid met oregano, tijm, zout en peper.

  2. Overgiet met een scheut olijfolie en een goede scheut balsamicoazijn. Zet 25 minuten weg in een warme oven van 180 graden.

  3. De laatste 3 minuten leg je ook de gerookte rivierpaling in de oven. Let wel: op het rooster van de oven en niet in de ovenschotel! Op die manier grilt de paling goed droog. Leg twee hoopjes op elk bord, giet er een beetje saus over en leg daarop de rivierpaling.

0
Nog geen stemmen

Mijn Pure Keuken 1

Auteur:
Pascale Naessens
Uitgeverij:
Lannoo
Fotografie:
Heikki Verdurme
ISBN:
9789020926651