Gevulde rijstballetjes met misostoof en rettich

Ingrediënten

voor de rijstballetjes

voor de misostoof

  • ½ kopje water
  • 2 el miso-pasta
  • 2 el mirin
  • 2 el sesamolie
  • 200 gr vleesvervanger (tofu,quorn of seitan)
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Vegetarisch

Bereiding

  1. Kook de sushirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Roer de teriyakimarinade, gember, knoflook en mirin door elkaar en marineer hierin de tofu 30 minuten. Bak de gemarineerde stukjes in wat olie, laat ze afkoelen en hak ze fijn.

  3. Pak met vochtige handen steeds wat rijst, druk het plat en schep er een theelepel tofuvulling op. Vouw de rijst eromheen en vorm het tot een balletje. Rol de rijstballetjes door de drie kleuren sesamzaad.

  4. Breng voor de stoof het water aan de kook. Voeg misopasta, sesamolie en mirin toe en laat de vleesvervanger hierin 5 minuten stoven.

  5. Leg het blad van de paksoi op een schaal en leg op elk blad wat misostoof. Meng de stukken biet en de gember door de rettich, tot alle plakjes mooi roze van kleur zijn. Verwijder de biet daarna.

  6. Serveer de warme stoof met de rettich en gevulde rijstballetjes.

0
Nog geen stemmen

Good Food

Recepten
Happinez
Redactie
Beanca de Goede
Uitgeverij
Happinez
ISBN
9789029585910