Gin-Tonic: Tanqueray Ten

Ingrediënten

  • 5 cl Gin (Tanqueray Ten)
  • 15 cl tonic (Thomas Henry Tonic Water)
  • 5 witte peperbolletjes

Achtergrond: In 2000 kwam deze stevige klepper op de Amerikaanse markt. Dankzij de toevoeging van kamille en drie vers gesneden citrusvruchten is deze gin ondanks zijn 47,3% alcoholvolume tot zacht en rond. De gin dankt zijn naam aan de kleine ketel 'Tiny Ten' genaamd, waarin de eerste van de vier distillaties gebeurt.

Tip: ideaal als aperitief bij een zomerse barbecue of cocktail tijdens een zonnig weekend. Dit recept is voor 1 cocktail.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Amerikaans
Cocktails

Bereiding

  1. Snij een pompelmoes in partjes. 

  2. Vul een tumbler glas voor drie kwart met ijsblokjes.

  3. Voeg een vijftal witte peperbolletjes toe en roer even om. 

  4. Giet 5 cl Tanqueray Ten over het ijs en vul naar smaak aan met Thomas Henry Tonic Water of een andere tonic naar keuze. 

  5. Werk af met een partje pompelmoes.

0
Nog geen stemmen

Het verhaal achter "Gin"

Gin en meerbepaald Gin-Tonics zijn hot. Maar wat is gin nu? Hoe wordt het gemaakt? En vooral, hoe komt het dat dit plots zo populair is?

 

Lees meer